Translate

Freitag, 12. Februar 2010

Patch voor 17 jaar oude bug blijkt oorzaak van bsod's in XP

Patch voor 17 jaar oude bug blijkt oorzaak van bsod's in XP

Door Erik Kloppenburg, vrijdag 12 februari 2010 11:48
Submitter: whiz, views: 33.714

Microsoft heeft op 9 februari via Windows Update een patch verspreid die bij sommige Windows XP-gebruikers tot een blue screen of death leidt. De update was bedoeld om een zeventien jaar oud beveiligingslek te verhelpen.

Windows XP logo

Na installatie en herstarten van de pc, werden diverse gebruikers met een 'PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA'-melding geconfronteerd, waarna de machine opnieuw opstart. De oorzaak van de crashende XP-systemen blijkt de op 9 februari vrijgegeven update KB977165 te zijn, een patch die een 17 jaar oude beveiligingsbug moet dichten.

Een Microsoft-medewerker heeft op het support-forum van de softwaregigant een bruikbare workaround gegeven: door de betreffende update met behulp van de recovery console te de�nstalleren, kan het systeem weer zonder problemen opstarten. Gevolg van het verwijderen van de patch is uiteraard wel dat het systeem weer kwetsbaar wordt voor de antieke bug. Het is volgens de medewerker echter mogelijk de computer alsnog te beschermen via een tool die het lek dicht zonder daarbij bsod's te veroorzaken.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen