Translate

Freitag, 12. Februar 2010

Google en de Olympische Winterspelen 2010

Google en de Olympische Winterspelen 2010

donderdag 11 februari 2010

Het is bijna zover, morgen beginnen in Vancouver de 21e Olympische Winterspelen. Het is de derde keer dat Canada de Olympische Spelen organiseert, de openingsceremonie vindt om 18:00 plaatselijke tijd (03:00 Nederlandse tijd) plaats. Google heeft een speciale website (wbsc.nl/spelen2010) geopend met allerlei manieren om de Olympische Spelen te volgen.

Op de pagina zie je direct een gadget met een agenda en een Google Maps kaartje. Ook zie je hier medaillewinnaars en lees je het laatste nieuws. Speciaal voor de Winterspelen is Google met een Street View-sneeuwmobiel de diverse skipistes langsgegaan om foto's te maken. Op Google Maps kunnen al deze beelden bekeken worden.

Verder op de Engelse versie van de pagina een link naar realtime zoekresultaten met tweets, blogberichten etc. over de Winterspelen. Video's kunnen worden bekeken op het daarvoor ingerichte YouTube kanaal en als laatste is er een iGoogle gadget beschikbaar.

Doodles
In de komende dagen zullen er ook net als in 2002 en in 2006 logo's geplaatst worden op de homepage. Dit begint met de openingsceremonie en daarna zal er elke dag een ander logo worden geplaatst. Alle logo's worden geplaatst deze pagina geplaatst. Inmiddels is Pegman, het figuurtje van Google Maps al voorzien van skies.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen