Translate

Mittwoch, 21. April 2010

McAfee-update schakelt Windows-bestand uit

McAfee-update schakelt Windows-bestand uit

Antivirusbedrijf McAfee heeft woensdagmiddag 21 april per abuis een software update uitgebracht die een essentieel Windows-systeembestand aanziet voor een virus. Door de update is een onbekend aantal Windows-pc's ernstig van slag geraakt. Tot de problemen behoren ongevraagd herstarten en 'blue-screens-of-death'. McAfee heeft de fatale update inmiddels van haar servers verwijderd en een herstelbestand online gezet.

Het herstelbestand voorkomt dat svchost.exe, een essentieel Windowsbestand, wordt aangezien voor een virus. Daarnaast probeert het het verwijderde systeembestand terug te halen uit de cache. Als dat niet lukt, bijvoorbeeld doordat de computer is herstart, zoekt het herstelbestand naar het systeembestand in de Service Pack-bestanden die op de pc zijn ge�nstalleerd.

Het antivirusbedrijf waarschuwt gebruikers, die een melding kregen dat het w32/wecorl.a-virus op hun pc is ontdekt, hun computer niet te herstarten. Vooral machines waarop Windows XP SP3 is ge�nstalleerd, blijken vatbaar voor het probleem.

Nieuwe virus update

Ook heeft McAfee instructies online gezet voor het herstellen van beschadigde Windows-systemen. Daarnaast is een nieuwe virus update online gezet. Deze versie maakt geen Windows-systeembestanden onschadelijk.

De forumwebsite waarvandaan het herstelbestand kon worden gedownload, raakte in eerste instantie overbelast.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen