Translate

Mittwoch, 31. März 2010

Vrouwenhandel

Amita was een lief meisje van 9 jaar dat gelukkig was bij haar familie. Op een dag werd ze ontvoerd naar een ver afgelegen stad en in een kooi gezet. Ze werd gedwongen om dagelijks seks te hebben met tientallen mannen, en brutaal geslagen als ze weigerde of weende. 5 lange angstvallige jaren later, leidend aan een seksueel overgedragen ziekte, stierf ze op 14-jarige leeftijd aan haar verwondingen van slagen.

Het verhaal van Amita is de ergst denkbare nachtmerrie, maar ieder jaar worden miljoenen vrouwen en meisjes voor verkrachting verhandeld -- vandaag een van de ergste gruwelijke problemen op de wereld. De beste aanpak hiertegen is om de vrouwenhandel te ontmaskeren en zijn winsten weg te nemen. In januari stemden Avaaz leden om hieraan dit jaar hoogste prioriteit te geven, dus beginnen we over heel de wereld te werken met gespecialiseerde teams, plaatselijke actievoerders en onderzoekers om deze genadeloze en verborgen handel te verhinderen.

Iedere minuut dat dit probleem blijft bestaan is teveel. We kunnen Amita niet terugbrengen, maar elke minuut worden opnieuw twee Amitas verkocht in deze gruwelijke handel. Laat dit nu ophouden -- klik om te schenken:

https://secure.avaaz.org/nl/fight_rape_trade/?vl

In de Avaaz opiniepeiling van januari, stemde bijna 90% van onze leden om de vrouwenhandel de hoogste voorrang te geven in 2010. Hierna de acties die we ontwikkelen:

* In samenwerking met de plaatselijke politie een team van gespecialiseerde infiltranten steunen als seksklanten, om op de ene plaats na de andere de vrouwenhandel bloot te leggen, om zijn netwerken van handelswegen te onderbreken, om meisjes en vrouwen te bevrijden en de winsten van de vrouwenhandel weg te nemen.
* Opzoeken en openbaar te schande maken van medeplichtige ambtenaren en politici in landen waar algemene corruptie deel uitmaakt van de vrouwenhandel. De advertenties zullen namen geven en individuen te schande maken en actie voeren voor hun verwijdering en hervormingen.
* Een algemene actiedag voeren buiten slavenhuizen - aanwijzen van plaatsen over heel de wereld waar slachtoffers van deze handel verkocht en verkracht worden. Dit weerzinwekkend geweld gebeurt dikwijls wat verder in dezelfde straten van onze huizen en scholen.
* Lobbyen bij verkozen leiders om aan dit probleem voorrang te geven en alle mogelijkheden te benutten die onze regeringen hebben om dit tegen te gaan, inbegrepen betere wetgeving voor de bescherming en voorzieningen voor de meisjes bevrijd uit de vrouwenhandel.
* Medewerking met seksuele hulpverleners, die een grondige kennis hebben van de handel, om het geweld te onthullen en de vrouwenhandelaars aan te pakken.
* Opsporen van de belangrijkste handelswegen en blokkeren van schepen met ontvoerde meisjes en vrouwen in de belangrijkste doorvoerhavens.
* Vrouwenhandelaars direct aanpakken door ze openbaar bekend te maken met het plaatsen van billboards met daarop GEZOCHT in hun gemeenschappen, gemeenten of steden.

https://secure.avaaz.org/nl/fight_rape_trade/?vl

Avaaz e-mails zoals deze hebben miljoenen opgeleverd voor andere zaken zoals Birma, de klimaatverandering en Ha�ti. Dat zal opnieuw nodig zijn om deze handel te stoppen. Het gaat er niet om hoeveel we geven, maar met hoeveel we dat doen. Op ditzelfde ogenblik wordt het leven van een meisje veranderd in een ondenkbare nachtmerrie, en we kunnen iets doen om dit tegen te gaan:

https://secure.avaaz.org/nl/fight_rape_trade/?vl

In de tijd die nodig was om deze e-mail te lezen, verloren we nog 4 andere meisjes. We mogen geen tijd meer verliezen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen