Translate

Dienstag, 16. März 2010

Neonazisme

Neonazisme


Neonazisme is nationaalsocialisme van na de Tweede Wereldoorlog. Het is een ideologie die ervan uitgaat dat het Indo-Europese ras of in meer extreme zin, het blanke ras van mensen, het arische ras, superieur is aan alle andere rassen. Ook gaat de ideologie ervan uit dat het jodendom uit is op wereldheerschappij en de uiteindelijke vernietiging van het blanke ras, daarom worden de Joden als de grootste vijand gezien door (neo-)nazi's. Nazisme is na de Tweede Wereldoorlog verboden in Duitsland en veel andere landen. Maar kleine groepen neonazi's bestaan nog steeds, over de hele wereld. Een voorbeeld hiervan is de NSDAP/AO. Naast neonazi's bestaat er een gerelateerde groep die het bestaan van de Holocaust en andere historische feiten uit het nazisme ontkennen, en over nazi-Duitsland en wat er gedurende die jaren gebeurde uitsluitend positieve geschiedenis schrijven (zie Holocaustontkenning).

Er zijn ook veel neonazistische muziekgroepen.

Codes


Onder neonazi's worden een aantal "codes" gebruikt, waarvan 88 en 1488 de bekendste zijn. In de meeste gevallen staan de getallen voor de corresponderende letter van het alfabet.

Enkele codes en hun betekenis:

  • 14: (14 words) staat voor de uit 14 woorden bestaande Engelstalige leus 'We must secure the existence of our race and a future for white children'. Het is een citaat van de Amerikaanse nazi David Lane, die wegens moord in de gevangenis zit. In het Nederlands: "We moeten het bestaan van ons ras en een toekomst voor blanke kinderen veilig stellen".
  • 18: (AH) staat voor Adolf Hitler.
  • 28: (BH) staat voor Blood & Honour, een door Ian Stuart Donaldson opgerichte internationale beweging die veel concerten voor extreem-rechtse bands organiseert en tevens muziek verkoopt.
  • 88: (HH) staat voor Heil Hitler, er worden ook variaties als 44x2 of 87+1 gebruikt.
  • 192: (AIB) staat voor Adolf Is Back.
  • C18: staat voor Combat 18, de gewapende tak van Blood and Honour. De Britse leider van C18 zit in de gevangenis omdat hij een ander lid van C18 zou hebben doodgestoken.
  • 2YT4U of 2W4U: staat voor Too White For You (Te Blank Voor Jou).
  • 84: (HD) staat voor Heil Deutschland

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen