Translate

Dienstag, 29. Dezember 2009

Wat is een browser? Google legt dit nu ook in het Nederlands uit

Wat is een browser? Google legt dit nu ook in het Nederlands uit

maandag 28 december 2009

Twee maanden geleden werd de nieuwe website Whatbrowser.org ge�ntroduceerd, een website waarop snel bekeken kan worden welke browser je gebruikt. Whatbrowser.org werd ontwikkeld door enkele Google-medewerkers met als doel om meer uitleg te geven over de verschillende browsers die tegenwoordig bestaan. Google stelt dat de meeste mensen niet weten welke browser ze gebruiken en dat een hoop mensen niet weten wat een browser is.

Het initiatief werd in eerste instantie alleen gelanceerd in het Engels maar inmiddels is er ook een Nederlandse versie van de website. De browsers die worden vermeld op de website zijn Internet Explorer, Firefox, Google Chrome, Safari en Opera. Er is op de website wel extra aandacht (uiteraard) voor de eigen browser van Google, Google Chrome.

Door naar whatbrowser.org/nl te surfen zie je direct op de homepage welke browser je gebruikt en om welke versie het gaat. Rechts onderin staat een knop 'Een paar handige snufjes' waaronder een aantal browser specifieke tips staan. In een video op de homepage wordt uitgelegd wat een browser precies is, deze hieronder.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen