Translate

Sonntag, 13. Dezember 2009

Fade-in homepage Google niet bij iedereen een succes

Fade-in homepage Google niet bij iedereen een succes

vrijdag 11 december 2009

Vorige week donderdag voerde Google definitief de nieuwe homepage door met het fade-in effect. Standaard worden alleen het logo, het zoekveld en de twee zoekknoppen getoond. Na een druk op de tabtoets of door te bewegen met de muis verschijnen dan de overige elementen in beeld zoals het hoofdmenu, de optie om pagina's in het Nederlands te doorzoeken etc. Deze nieuwe homepage valt echter niet bij iedereen in de smaak en op het Google helpforum zijn inmiddels al vrij veel klachten geplaatst met daarbij de vraag hoe dit effect uitgeschakeld kan worden. Een selectie van een aantal klachten hieronder. Er zelfs al een petitie gestart die je hier kunt ondertekenen.

Google heeft verklaard dat er op dit moment geen mogelijkheden zijn om als gebruiker het effect uit te schakelen. Wil je van het effect af dan zul je dus een alternatief moeten zoeken, een aantal opties hieronder.

Firefox homepage
Zo kun je gebruik maken van de standaard Google homepage van Firefox. Deze heeft deze animatie niet. http://www.google.nl/firefox

iGoogle
Gebruik iGoogle de persoonlijke startpagina van Google heeft dit effect eveneens niet. Een andere alternatieve startpagina die je kunt gebruiken is: google.nl/custom Nieuwe interface
Een andere optie is het instellen van de nieuwe interface van Google. Hier is het effect niet aanwezig, meer informatie over de nieuwe interface op deze pagina: Interface Google.

Javascript uitschakelen
Schakel eventueel Javascript uit maar dit is niet altijd even handig omdat voor gebruik van bepaalde online applicaties Javascript is vereist. In Firefox vindt je de optie om Javascript uit te schakelen door te gaan bovenin naar Extra en te klikken op Opties. Klik dan op het tabblad "Inhoud" en haal hier het vinkje weg voor 'Javascript inschakelen'.

In Internet Explorer ga je eveneens naar Extra en klik je op Internet Opties. Klik dan op het tabblad beveiliging en klik op 'Aangepast niveau'. In het venster dat opent scroll naar beneden en zoek de vermelding 'Actief uitvoeren van scripts' op. Klik op Uitschakelen en klik onderaan op OK.

Firefox Greasemonkey
Firefox gebruikers kunnen eventueel een Greasemonkey script installeren. Installeer dan eerst de Greasemonkey add-on en surf vervolgens naar http://userscripts.org/scripts/source/63436.user.js en installeer het script. Na installatie is direct de fade-in uitgeschakeld op alle Google homepages.



Safari GreaseKit
Safari gebruilers kunnen het bovenstaande Greasemonkey script voor Firefox ook gebruiken met behulp van GreaseKit. IE7Pro
Gebruikers van Internet Explorer kunnen de plugin IE7Pro downloaden en installeren. Download daarna hetzelfde userscript als vermeld bij Firefox, hier. Na downloaden van het script plaats het script op de volgende locatie: C:\Program Files\IEPro\userscripts. Zodra geplaatst hernoem dan 'user' vermeld in de bestandsnaam naar ieuser.

Open dan Internet Explorer en open vervolgens IE7Pro via het menu Extra door te klikken op IE7Pro preferences. In het menu dat opent klik links op Gebruikersscripts en selecteer daarna aan de linkerkant op 'Disable Google Fade-in homepage' en druk onderaan op OK. Mocht je in het rijtje het fade-in script niet zien klik dan op de knop 'Alle scripts herladen'.

Alternatieve zoekmachine
Geef Bing, Yahoo of Ilse eens een kans. Eigen Google homepage
Cre�er je eigen Google homepage, een kant en klare versie die je zelf eventueel kunt aanpassen kun je hier downloaden.

Google Web Search Forum
Hieronder een aantal links naar klachten geplaatst op het forum van Google.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen