Translate

Mittwoch, 30. Dezember 2009

Providers verwachten meer sms'jes in Nieuwjaarsnacht

Providers verwachten meer sms'jes in Nieuwjaarsnacht


Nederlandse en Belgische providers verwachten dat in de Nieuwjaarsnacht veel meer sms'jes worden verstuurd dan vorig jaar. De Belgische providers nemen voorzorgsmaatregelen, maar raden toch aan om niet rond middernacht te sms'en.

Vodafone verwacht dat dit jaar over het eigen netwerk ongeveer 25 miljoen sms'jes worden verzonden rond de jaarwisseling, schrijft persbureau Novum. Volgens de providers sms'en mensen meer omdat dat makkelijker is dan bellen als er veel lawaai van vuurwerk is. Ook T-Mobile rekent op een stijging en ziet een stijgende trend in het aantal sms'jes.

KPN-dochter Base in Belgi� raadt klanten aan de sms'jes over de Nieuwjaarsnacht te spreiden, aldus De Standaard. Proximus probeert klanten ertoe te bewegen eerder te sms'en door de opbrengst van de eerste miljoen berichten tussen acht en tien 's avonds op Oudejaarsavond te doneren aan het goede doel Responsible Young Drivers. Provider Mobistar heeft net als de andere providers extra capaciteit ingezet en rekent erop ongeveer 35 miljoen sms'jes te verwerken in de Nieuwjaarsnacht.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen