Translate

Sonntag, 15. November 2009

[Google logo] Water op de maan

[Google logo] Water op de maan

zaterdag 14 november 2009

Op vrijwel alle homepages van Google een speciaal logo omdat er water op de maan is gevonden. Afgelopen maand werd er een raket door ruimtevaartorganisatie NASA gelanceerd die insloeg in de Cabeus-krater in de hoop om zodoende sporen van water of ijs te vinden. Volgens NASA gaat het om een significante hoeveelheid bevroren water, ongeveer 90 liter. Met deze vondst kan de bouw van een mogelijke permanente basis op de maan vergemakkelijk worden. "De ontdekking opent een nieuw hoofdstuk in onze kennis van de maan", aldus de NASA. Met de ontdekking komt een eind aan tientallen jaren van speculatie over water op de maan.

Het doel is om voor 2020 een nieuwe missie naar de maan te ondernemen, het is echter nog onduidelijk of NASA genoeg geld heeft voor een nieuwe maanlanding. In totaal hebben er slechts twaalf mensen op de oppervlakte van de maan gelopen.

Als je de maan zelf wilt bekijken dan kan dat op meerdere manieren. Google heeft daarvoor de online dienst Google Moon beschikbaar en ook binnen Google Earth is de maan sinds juli dit jaar beschikbaar. De maan in Google Earth werd geintroduceerd op 20 juli, op dat moment precies 40 jaar geleden dat dat Neil Armstrong als eerste mens een voet op de maan zette. Tevens werd er een speciaal logo geplaatst op hetzelfde tijdstip als dat de maanlander landde op de maan, om 16:18 uur plaatselijke tijd Florida.

Google Doodle: Water op de maan

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen