Translate

Sonntag, 29. November 2009

11 applicaties om meerdere Twitter accounts bij te houden

11 applicaties om meerdere Twitter accounts bij te houden

Als je een eigen Twitter account hebt is deze nog bij te houden via Twitter.com zelf. Heb je echter meerdere Twitter accounts die je wilt bijhouden zoals een prive account plus een account van je werk dan is het plaatsen van berichten via Twitter.com niet altijd even handig. Hiervoor bestaan verschillende gratis applicaties waarmee je eenvoudig meerdere Twitter accounts kunt bijhouden. Met sommige applicaties kun je naast het plaatsen van tweets ook berichten plaatsen op Facebook.



ENG CoTweet
De eerste is genaamd CoTweet (www.cotweet.com). Dit is een online applicatie. na het aanmaken van een account stel je hier maximaal zes verschillende Twitter accounts in. CoTweet toont een overzicht met de tweets van degene die je volgt, bij elke tweet een retweet knop, een direct message knop en een reply knop. Tevens bij elke tweet de mogelijkheid om het bericht te vertalen met behulp van Google Translate, de optie om het bericht te mailen en een link om de tweet online te bekijken. Zodra je op een gebruikersnaam klikt verschijnt direct informatie over de gebruiker in beeld.

Een handige optie van CoTweet is het plannen van tweets. Op deze manier zet je vast een tweet klaar die bijvoorbeeld enkele uren later, of enkele dagen later pas geplaatst wordt. CoTweet ondersteunt ook de recent geintroduceerde lijstjes van Twitter. Zodra je een bericht wilt plaatsen kun je via het dropdown menu het juiste Twitter account kiezen met tevens de optie om de tweet op meerdere accounts tegelijk te plaatsen. Het maken van een korte URL via Bit.ly doe je eveneens in dit venster.

Al met al is CoTweet uitgebreid en wordt volgens de homepage van de applicatie gebruikt door bedrijven als CocaCola, Ford, StarBucks, Microsoft en McDonalds.



ENG TweetDeck
TweetDeck is de tweede applicatie, ook beta waarmee je meerdere accounts kunt beheren. De applicatie wordt veel gebruikt echter het nadeel van TweetDeck vergeleken met CoTweet is dat je de applicatie moet installeren. Dit kan op onder andere Windows en Mac OS X, hiervoor is Adobe Air wel vereist. (www.tweetdeck.com).

In TweetDeck bepaal je zelf op welk account je een tweet plaatst. Een voordeel van de applicatie is het kunnen tonen van foto's en video's. Er is een preview functie voor korte URL's, zodoende kun je bekijken waar de url naar toe verwijst voordat je hierop klikt. Je ziet dan tevens hoeveel mensen er al op de link geklikt hebben. Zelf kun je ook korte URL's genereren maar ook foto's invoegen. Uiteraard de mogelijkheid om direct te reageren op een tweet en verder bestaan er een reeks sneltoetsen.

Een andere voordeel van TweetDeck vergeleken met bijvoorbeeld CoTweet is dat je met de applicatie ook Facebook en MySpace kunt bijhouden, mits je hier accounts hebt uiteraard. TweetDeck wordt volgens de website gebruikt door onder andere Demi Moore, Ashton Kutcher, Mark Zuckerberg van Facebook, CNN, CBS en Time.



ENG Brizzly
Brizzly (www.brizzly.com) is vrij nieuw en vergelijkbaar met CoTweet. De online applicatie is sindskort pas beschikbaar voor het grote publiek, daarvoor was Brizzly alleen beschikbaar op uitnodiging. Na het inloggen zie je direct op de homepage een overzicht van alle tweets van de mensen die je volgt met bij elke tweet een reply, een retweet en een favorieten knop. Zodra je met de muis over een tweet heen beweegt zie je vraagteken in beeld komen. Hierop klikken geeft je meer informatie over de twitteraar in kwestie. Zo zie je het land van herkomst, het aantal volgers en de omschrijving van het Twitter account.

Helaas beschikt Brizzly nog niet over een mogelijkheid om berichten te plannen. Wel kun je zodra je een tweet maakt deze opslaan en zelf later plaatsen. Een foto toevoegen aan een bericht kan ook, deze wordt geplaatst met een verkorte Brizzly URL. Aan de rechterkant staat altijd Trends and news. Er kan gezocht worden op Twitter en deze zoekopdrachten zijn op te slaan. Een overzicht hiervan zie je aan de linkerkant. Brizzly ondersteunt de Twitter Lists functie en als laatste kun je direct messages versturen.

Een groot voordeel vergeleken met CoTweet is dan weer dat je geplaatst Tweets eventueel weer kunt verwijderen. Het is dan weer niet mogelijk om tweets op meerdere accounts tegelijk te plaatsen. Maximaal kunnen er vijf verschillende accounts worden toegevoegd. De browsers Firefox 3+, Safari 4+, Internet Explorer 8 en Google Chrome worden officieel ondersteund, andere browsers werken mogelijk wel maar zijn niet getest door Brizzly.

Brizzly is een initiatief van Thing Labs, een bedrijf dat werd opgericht door Jason Shellen. Shellen was bij Google verwantwoordelijk voor RSS lezer Google Reader.



ENG Seesmic
Seesmic biedt een online applicatie maar ook een desktop applicatie. De online applicatie ondersteunt het bijhouden van meerdere accounts helaas nog niet, hiervoor heb je de desktop applicatie nodig. Voor gebruik van de online applicatie is er niet direct een account vereist maar kan er gebruik gemaakt worden van de inloggevens van Twitter zelf. Echter gebruik je dan Seesmic in preview mode, om je sessie op te slaan is wel een account vereist. Na het inloggen zie je twee kolommen. Links berichten van mensen die je volgt en rechts de berichten waarin je zelf wordt genoemd. Er is een weergave met profielfoto's, een andere weergave toont een lijst met alleen de gebruikersnaam en het bericht.

Zoals gezegd heb je voor het bijhouden van meerdere Twitter accounts de desktop applicatie nodig. Hier ook diverse weergave opties zoals in de online versie met tevens aan de linkerkant opgeslagen zoekopdrachten en de eventueel gemaakte lijstjes. Zodra je een tweet gaat plaatsen kun je een foto toevoegen via twitpic, yfrog en mobypicture en uiteraard kan er een korte URL toegevoegd worden aan een bericht.

Met de desktop applicatie kunnen niet alleen Twitter accounts worden bijgehouden maar ook Facebook accounts. Als laatste zijn er mobiele applicaties voor Android en BlackBerry.



NLSplitweet
Splitweet is een gratis online applicatie beschikbaar in het Nederlands. Vanaf de homepage plaatst je eenvoudig op meerdere accounts tegelijk. Dit doe je door vinkjes te plaatsen voor de accounts waarop je het bericht wilt plaatsen. De tabbladen die standaard in beeld staan zijn: Dashboard, Antwoorden, Directe berichten, Favorites en Brand mentions. Het is niet mogelijk om vanuit Splitweet een foto in te voegen, wel kunnen er korte url's worden ingevoegd. In het overzicht met tweets wordt elke tweet gemarkeerd met een kleur waarmee wordt aangegeven welk Twitter account je diegene volgt.



ENG Hootsuite
Hootsuite heeft als slogan 'The professional Twitter client' en wordt gebruikt door bekende namen als Disney, Fox, Msnbc.com en Dell. Hootsuite werkt vergelijkbaar met CoTweet en Brizzly. Na het inloggen kun je zelf tabbladen samenstellen en zelf bepalen welke kolommen je in beeld wilt hebben. Bijvoorbeeld berichten waarin je zelf wordt genoemd. Per tabblad kan er ingesteld worden hoe vaak er ververst moet worden.

De mogelijkheid hier om tweets te plannen en dus op een later tijdstip te plaatsen. Zodra je een tweet gaat plannen heb je hierbij de optie om jezelf een e-mail te sturen op het moment dat het bericht wordt geplaatst op Twitter. Verder de optie om bij het plaatsen van een bericht een foto of een document toe te voegen. Het plaatsen van berichten op meerdere Twitter accounts tegelijk is tevens mogelijk.

Twitter is niet de enige dienst die bijgehouden kan worden met Hootsuite. De online applicatie ondersteunt ook Facebook, LinkedIn en Ping.fm. Een andere krachtige optie wat met name in bedrijven een toegevoegde waarde kan zijn is het kunnen toevoegen van meerdere gebruikers. RSS feeds worden ondersteunt, bijvoorbeeld handig als je een eigen blog hebt en berichten automatisch wilt plaatsen op Twitter.

Als laatste biedt Hootsuite een bookmarklet aan. Deze plaats je in de werkbalk van de browser en zodoende kun je op elk gewenst moment een bericht plaatsen door op deze knop te klikken. Er opent dan een popup met daarin de titel van de huidige pagina met een verkorte URL. Hier de standaard opties zoals het kiezen van een account waarop het bericht geplaatst moet worden en de optie om het bericht later te plaatsen.



ENG Tweet3
Tweet3 is de volgende online applicatie voor het bijhouden van meerdere Twitter accounts. Op de homepage maak je direct door het invoeren van je e-mailadres en een wachtwoord een nieuw account aan. Vervolgens verschijnt er een popup in beeld om een Twitter account toe te voegen en eventueel ook een Facebook account. Via het linkerpaneel schakel je snel tussen de Twitter accounts en kun je tevens statistieken bekijken.

Het plaatsen van een bericht gaat via de 'Tweet now' knop. Geen mogelijkheid tot het plannen van een bericht, wel de mogelijkheid om het bericht op meerdere accounts tegelijk te plaatsen. Dit doe je door vinkjes te plaatsen voor de gebruikersnamen. Als je nu meerdere links in een tweet wilt verwerken is er de optie om een URL collectie te maken. De collectie bestaat maximaal uit vijf verschillende URL's. Je krijgt dan een verkorte URL die je brengt naar een pagina met een overzicht van de ingevoerde URL's.

Het dashboard stel je zelf samen door kolommen toe te voegen. Iedere kolom heeft een eigen filter. Onderaan in de footer staan de trending topics vermeld. (www.tweet3.com)



ENG Digsby
De allerlaatste tool hier vermeld is Digsby. Digsby is een desktop applicatie te gebruiken op Windows, Mac OS X en Linux. Digsby is een tool waarmee je vele diensten kunt onderhouden. Twitter, MySpace, Facebook en LinkedIn worden ondersteunt. Het programma kan ook gebruikt worden om te chatten, Messenger, Google Talk en ICQ worden ondersteunt. Als laatste kun je ook je e-mailaccounts toevoegen zoals Gmail, Hotmail en Yahoo mail. Zodoende kun je dus diverse diensten bijhouden met Digsby.

Zodra je gaat installeren let er wel op dat je tijdens de installatie even het vinkje verwijderd voor de optie om Ask.com als standaard zoekmachine in te stellen. Aand het einde van de installatie volgt nog de vraag of je Digsby Search in wilt stellen en of je Amazon en eBay search wilt toevoegen aan je browser. Na installatie maak je een Digsby account aan.

Via de website van Digsby kan er een widget gemaakt worden die geplaatst kan worden op je eigen website om zodoende te kunnen chatten met bezoekers. (www.digsby.com)



ENG Matt
Matt is de afkorting voor 'Multiple account twitter tweeting'. De online applicatie heeft eigenlijk maar 1 doel en dat is het plaatsen van berichten op meerdere Twitter accounts. Verder heeft Matt eigenlijk geen opties, inloggen doe je met je Twitter gegevens.



ENG TwitIQ
TwitIQ presenteert zich als 'Smarter Twitter'. Qua uiterlijk ziet TwitIQ er vergelijkbaar uit als Twitter. Je beheert meerdere Twitter accounts via het dropdown menu dat bovenin beeld staat, het is hier niet mogelijk om berichten te plaatsen op meerdere accounts tegelijk. Verder is het ook niet mogelijk om tweets op een later tijdstip te plaatsen.

Op de homepage kun je schakelen tussen: Show All, Conversations, Question, Retweets en URL's. Verder op de homepage Keywords, Topics, retweets van de mensen die je volgt en een zoekfunctie om op Twitter te zoeken. Onder het veld om berichten te maken zie je hoeveel mensen je account volgen en hoeveel mensen jij volgt. Korte URL's kunnen worden ingevoegd met behulp van Bit.ly. www.twitiq.com



ENG TwitHive
TwitHive is enigzins vergelijkbaar met het hierboven genoemde TweetDeck. Inloggen doe je met de gegevens van Twitter, na het inloggen maak je eerst een kanaal aan met hetgeen wat je wilt tonen. Zoals alle tweets van degene die je volgt of alle retweets. Bij elke tweet een retweet en een reply knop. Op het moment dat je een bericht gaat plaatsen kun je URL's verkorten, opnieuw via Bit.ly. Het is niet mogelijk om op meerdere accounts tegelijk te plaatsen en het eveneens niet mogelijk om berichten te plannen. Zodra je de zoekfunctie opent om te zoeken op Twitter zie je tevens de Trending Topics in beeld.

Geen Twitter Premium accounts in Japan

Deze week waren er diverse berichten van Japanse Media over het feit dat Twitter in Japan begin volgend jaar zou gaan beginnen met betaalde 'premium accounts'. Gebruikers van de microblogdienst zouden dan de mogelijkheid gaan krijgen om volgers te laten betalen om hun tweets te kunnen lezen. Prijzen zouden dan uitkomen op ongeveer 1 tot 10 euro per maand al zou er ook per tweet betaald kunnen worden. Echter dit hele verhaal blijkt niet te kloppen, Digital Garage, verantwoordelijk voor Twitter in Japan laat via een persbericht weten dat het nieuws op een misverstand berust.

Het misverstand zou zijn ontstaan door een verkeerd ge�nterpreteerde presentatie van een dochteronderneming van Digital Garage, DG Mobile. Deze presentatie werd gegeven door DG Mobile's COO, Kenichi Sugi op een conferentie in Tokyo. Hij kondigde onder andere het pay-per-tweet idee en het maandelijkse abonnement aan. Digital Garage verklaart nu dat alles genoemd tijdens de conferentie niets met Twitter te maken had en biedt excusus aan voor de verwarring die ontstaan is. Het is echter wel wat vreemd als eerst plannen, vrij gedetailleerd bekend worden gemaakt en later op deze manier worden teruggetrokken. Hoe dan ook komen er dus geen abonnementen en blijft Twitter Japan voorlopig gratis.

Website van het jaar verkiezing gewonnen door Tweakers.net

Tweakers.net is uitgeroepen tot website van het jaar 2009. De 'Website van het Jaar' is de publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de eigenaar van de beste website in Nederland. De titel werd afgelopen jaar nog gewonnen door Hyves.nl en in 2007 ging Google.nl er met de prijs vandoor. Er waren dit jaar 21 verschillende categorie�n, per categorie twee awards: E�n voor de beste en ��n voor de populairste website. In totaal werd er 1.3 miljoen keer gestemd op websitevanhetjaar.nl. Google viel ook in de prijzen dit jaar. In de categorie Entertainment wist YouTube te winnen, de categorie Zoeken en Vinden werd gewonnen door Google.nl en in de categorie weer en verkeer werd Google Maps uitgeroepen tot de beste website. Het volledige overzicht met winnaars per categorie onder de permalink. De verkiezing is een initiatief van Emerce en MetrixLab.

[Google logo] Thanksgiving 2009

Een logo in het teken van Thanksgiving op de Amerikaanse homepage van Google. Thanksgiving Day is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en wordt jaarlijks gevierd op de vierde donderdag in november. Dit is de dag waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. De Amerikaanse traditie associeert de feestdag met een feest dat door de Pilgrim Fathers zou zijn gevierd in 1621 toen zij in Plymouth in Massachusetts een nederzetting hadden gesticht. Het logo van afgelopen jaar bevatte nog een triforce.

Naast een logo op de homepage van Google ook een logo op de homepage van Orkut en andere zoekmachines als Yahoo, AOL en Bing besteden eveneens aandacht aan Thanksgiving.

Office 2010 op een USB stick, Office To-Go (screenshots)

Vorige week woensdag maakte Microsoft de beta van Office 2010 publiekelijk beschikbaar. Iedereen die ge�nteresseerd is kan het pakket uitproberen, het gaat hier om de Professional versie van Office 2010. Tegelijkertijd was het al een tijdje bekend dat Microsoft gaat komen met een lichtgewicht versie van Office 2010. Het gaat hier om uitgeklede versies van Word en Excel. Op het moment dat de beta van Office 2010 Professional beschikbaar kwam voor het grote publiek heeft Microsoft ook de b�taversie van Office Starter 2010 gestuurd naar een select aantal testers. Starter 2010 zal uiteindelijk gratis voorge�nstalleerd beschikbaar zijn op nieuwe pc's en omdat deze versie gratis is zullen er ook advertenties opduiken in de software.

Office To-Go
Maar met deze Startersversie is er ook een nieuwe tool opgedoken specifiek beschikbaar voor Office Starter 2010. De tool heet Office To-Go en biedt de mogelijkheid om de twee programma's, Word en Excel te plaatsen en op te starten vanaf een USB stick. De USB stick kun je dan overal mee naar toenemen en beide programma's zijn te gebruiken zonder dat hier een volledige versie van Office voor benodigd is.

Het gereed maken van een USB stick gebeurt via de tool, Office To-Go Device Manager die te vinden is in het Start Menu als Office Starter is ge�nstalleerd. Je doorloopt dan een aantal stappen waarna Office is op de USB stick. Het is overigens ook mogelijk om vervolgens hetgeen wat op de USB stick is geplaatst op te pakken en over te zetten op een andere USB stick. Zodra je de USB stick verwijderd wordt Office To Go ook verwijderd. Om Word en Excel op een USB stick te zetten is 338 MB vrije ruimte vereist.

In dit geval werkte Office To-Go niet op een computer met Windows XP, wel met Windows Vista en Windows 7. Zodra je dan Office.exe opstart vanaf de USB stick komt er een venster in beeld waar je kiest tussen Excel en Word plus een reparatie mogelijkheid. Na het klikken op bijvoorbeeld Word worden er enkele bestanden ge�nstalleerd, dit kan enige tijd duren. Dan moet je nog even een naam en initials invoeren waarna Word in beeld komt.

Wat direct opvalt is een groot vlak rechtsonder, dit is de plek waar de advertenties gaan komen. Bovenin in de werkbalk een knop om de volledige versie van Office aan te schaffen. Beide programma's zijn beperkt vergeleken met de betaalde versies al zijn alle basisfuncties aanwezig. Je hebt in Word de tabbladen Start, Invoegen, Pagina-indeling en Verzendlijsten. In Excel heb je de tabbladen Start, Invoegen, Pagina-indeling en Formules.

Screenshots van het hele proces en beide programma's onder de permalink.

Probeer zelf de nieuwe interface van Google

Eind vorige week was er het bericht over de nieuwe interface die Google op dit moment aan het testen is en mogelijk volgend jaar doorgevoerd wordt. De homepage is hier als eerste gewijzigd met een aangepast logo en blauwe knoppen. Maar met name de zoekresultaten hebben de grootste verandering ondergaan. Na het uitvoeren van een zoekopdracht zie je direct aan de linkerkant de zoekopties permanent geopend met ook hier een blauwe knop en een aangepast logo. Meer over de nieuwe interface in het bericht van afgelopen vrijdag: Test nieuwe interface Google.

Ge�nteresseerden kunnen eventueel zelf dit experiment uitproberen. Ga dan eerst naar Google.com, de Engelse homepage van de zoekmachine en plak vervolgens de onderstaande code in de adresbalk. Druk dan op Enter en ga opnieuw naar Google.com of ververs de pagina. Je ziet vanaf dat moment de nieuwe homepage met de blauwe knoppen en na het uitvoeren van een zoekopdracht zie je de nieuwe zoekresultatenpagina.

javascript:void(document.cookie="PREF=ID=20b6e4c2f44943bb:U=4bf292d46faad806:
TM=1249677602:LM=1257919388:S=odm0Ys-53ZueXfZG;path=/; domain=.google.com");



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen