Translate

Freitag, 22. Januar 2010

YouTube test nieuwe layout videopagina

YouTube test nieuwe layout videopagina

donderdag 23 januari 2010

Naast YouTube Disco is er meer nieuws rondom YouTube vandaag. De videowebsite is begonnen met een test van een nieuwe indeling en een nieuw uiterlijk van de videopagina. Er zijn diverse zaken gewijzigd, zo is de omschrijving nu onder de video geplaatst evenals andere onderdelen zoals de auteur en de embedcode. De afbeelding van een auteur is verwijderd. Na het klikken op de korte omschrijving zie je de volledige omschrijving plus de categorie en de bijbehorende tags. De opties die normaal onder een video staan zijn nu gegroepeerd onder nieuwe knoppen. De statistieken van een video bekijk je door op de knop met het aantal views te klikken.



Onder de video zijn de normale reacties te zien maar direct er naast worden de videoboodschappen getoond. Normaal gesproken staan deze twee onderdelen onder elkaar. Aan de rechterkant van de video worden nu een vast aantal gerelateerde video's geplaatst. Boven de video ook de naam van de auteur en het aantal video's. Het klikken hierop geeft een slider waarin je alle video's kunt bekijken van de desbetreffende auteur.



Dan de zoekresultaten, deze worden na het uitvoeren van een zoekopdracht getoond op de pagina zelf direct naast de video die je aan het bekijken was. De video blijft dus in beeld staan, voorheen ging je naar een aparte pagina met zoekresultaten.



Er is een nieuwe knop toegevoegd aan de speler om de video op een groter formaat te bekijken. Deze knop stond voorheen boven de video. En als laatste is de footer gewijzigd. Een hoop links zijn verwijderd evenals het zoekveld die normaal onderaan de pagina staat.

Uitproberen?, dit kan via de volgende link, http://youtube.com/watch5?enable=1. Om terug te schakelen naar de oude layout klik je bovenin op de link 'Return to the old YouTube'. Hieronder een screenshot met de huidige layout en de nieuwe layout naast elkaar.

Klik voor een vergroting

YouTube test nieuwe layout videopagina

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen