Translate

Sonntag, 31. Januar 2010

Gmail Labs experiment 'Google Zoeken' en Gmail Buzz

Gmail Labs experiment 'Google Zoeken' en Gmail Buzz

zondag 31 januari 2010

In Gmail bestaat al langer het Labs experiment genaamd 'Google zoeken'. Zodra je het experiment inschakeld dan wordt er een zoekveld aan de linkerkant van het scherm geplaatst zodat je snel met Google kunt zoeken tijdens het maken van een nieuw bericht. De zoekresultaten worden in een apart venster links onderin het scherm getoond zodat je de e-mail zelf niet kwijt raakt. Google heeft dit experiment geupdate en vanaf nu staat er, mits dit experiment is ingeschakeld op de werkbalk bij het schrijven van een mailbericht een klein Google logo.



Het klikken op het icoontje opent direct het zoekvenster links onderin waarna je een zoekopdracht kunt uitvoeren. Zoals dat eerder al mogelijk was kun je vervolgens de zoekresultaten of alleen url's plakken in het bericht.

Buzz

Dan ander Gmail gerelateerd nieuws. In Gmail kun je diverse labels aanmaken om zodoende je e-mailberichten te sorteren. Sommige namen zijn echter gereserveerd door Gmail zoals 'Met ster' en 'Verzonden berichten'. Deze labels kun je dus niet zelf aanmaken en ook niet wijzigen of verwijderen. Dit zijn dan bekende namen maar er zijn ook nog een aantal niet bekende systeemlabels. Zo is 'Buzz' nu ontdekt, zodra je een label aan wilt gaan maken met deze naam dan volgt de melding 'Je kunt geen label met de naam "buzz" maken (deze naam is gereserveerd voor een systeemlabel). Probeer een andere naam'. Het is echter op dit moment nog niet bekend waarvoor Buzz precies is bedoeld.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen