Translate

Sonntag, 24. Januar 2010

Blogger krijgt pagina's

Blogger krijgt pagina's

vrijdag 22 januari 2010

Een nadeel van blogdienst Blogger was altijd dat je geen simpele contentpagina's aan kon maken zoals bijvoorbeeld een contactpagina of een 'over ons' pagina. Het aanmaken van afzonderlijke pagina's was een veel gevraagde feature en zal binnenkort beschikbaar gaan komen in Blogger. Voordat het zover is wordt de functie eerst getest in de testversie van Blogger, Blogger in Draft. Zodoende kun je dus in ieder geval alvast via deze weg eenvoudig aanvullende pagina's aanmaken. Er is overigens wel een limiet, maximaal kunnen er 10 pagina's aangemaakt worden.



Het aanmaken van een pagina kan door naar 'Pagina's bewerken' te gaan die je vindt onder de tab 'Berichten verzenden'. Klik dan hier op 'Nieuwe pagina'. Zodra je een nieuwe pagina hebt afgerond is deze nog niet zichtbaar op de website.

Hiervoor heb je de nieuwe paginagadget nodig. Met deze gadget plaats je een menu op je blog met links naar de contentpagina's. Na het opslaan van je eerste pagina volgt direct de vraag of, en waar je de paginagadget wilt plaatsen op je blog. Je hebt de keus om deze horizontaal en verticaal te plaatsen, dit kan later weer gewijzigd worden.



Je kunt later zelf de volgorde van de menu-items bepalen en ook kun je bepalen per pagina of deze wel of niet in het menu moet worden getoond. Standaard worden nieuwe pagina's automatisch toegevoegd aan de widget.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen