Translate

Sonntag, 24. Januar 2010

Blogger stopt met FTP ondersteuning

Blogger stopt met FTP ondersteuning

zaterdag 23 januari 2010

Blogger heeft bekend gemaakt dat het vanaf 26 maart niet langer mogelijk is om een blog via FTP te publiceren. Op deze manier kan een blog eenvoudig naar een externe server met een eigen domeinnaam gepubliceerd worden in plaats van het hosten van een blog bij Google. Volgens Blogger wordt op dit moment 5 procent van alle actieve blogs via deze methode gepubliceerd.

Voor gebruikers die willen overstappen op het hosten bij Blogger komt er op 22 februari een migratietool beschikbaar. De tool zorgt ervoor dat bezoekers worden doorgestuurd naar de nieuwe url. Een standaard blog bij Google is bereikbaar via een Blogspot domein (naam.blogspot.com), eventueel kan ook een eigen gekozen domein gekoppeld worden.

Het team van Blogger heeft verder ter ondersteuning een blog (blogger-ftp.blogspot.com) gelanceerd waarop de komende tijd documentatie wordt geplaatst en diverse Blogger medewerkers zullen beschikbaar zijn op het forum om vragen te beantwoorden.

Als laatste kan er altijd nog voor gekozen worden om over te stappen op een ander platform zoals WordPress. Een Blogger blog kan via de instellingen ge�xporteerd worden en WordPress bevat een optie om de berichten, reacties en gebruikers weer te importeren. Meer informatie over het importeren is te vinden op WordPress.org.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen