Translate

Montag, 22. Dezember 2014

Noord-Korea eist aandeel in onderzoek naar Sony-hack - update

I personally think that the blame to north korea fits perfect in the attitude that america is having all of the time.

Find the guilty one fast, so that 'the people' stay quiet. Do not admit that you have the things not under control.

We will find out in a few years what is realy happening

Noord-Korea eist aandeel in onderzoek naar Sony-hack - update#



Noord-Korea wil de inbraak op de servers van Sony gezamenlijk met de Verenigde Staten onderzoeken. Het stalinistische land waarschuwt voor 'ernstige gevolgen' als er geen gehoor aan het verzoek wordt gegeven en de VS maatregelen neemt tegen Noord-Korea.
Het staatspersbureau KCNA laat dat zaterdag in een verklaring weten. Noord-Korea ontkent iets te maken te hebben met de recente hack op de servers van Sony, waarbij onder andere bedrijfsgegevens en onuitgebrachte films werden buitgemaakt. Het land stelt dit te kunnen bewijzen en wil daarom met de Verenigde Staten samenwerken in het onderzoek naar de hack.
Op vrijdag wees de FBI Noord-Korea aan als de dader van de Sony-hack, iets dat al langer werd vermoed. De Amerikaanse president Obama zei op gepaste wijze te zullen reageren, maar liet in het midden wat deze reactie precies zal zijn. Als reactie hierop waarschuwde Noord-Korea voor 'ernstige gevolgen' als de VS besluit maatregelen te nemen in plaats van samen te werken.
Er wordt vermoed dat Sony gehackt is vanwege het voornemen om een film uit te brengen waarin een moordcomplot wordt beraamd op de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Hackers van het zogenaamde Guardians Of Peace braken in by Sony en stalen bedrijfsgegevens, waaronder persoonlijke gegevens van werknemers, e-mails en salarisstrookjes. Ook zijn verscheidene nog onuitgebrachte films buitgemaakt.
Door de hack en de aanhoudende dreiging van de hackers besloot Sony om de film, met de titel The Interview, niet uit te brengen. Mogelijk komt het bedrijf daar nog op terug, mede door aandringen van Obama, die naar aanleiding van het besluit om de film te schrappen stelde dat Sony niet moet zwichten voor intimidatie.
Update 22:29 uur: De VS heeft gereageerd door te zeggen dat Noord-Korea kan helpen door toe te geven dat zij schuldig zijn aan de hack. Reuters meldt op basis van een woordvoerder dat de Amerikaanse autoriteiten van mening blijven dat de Koreanen schuldig zijn.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen