Translate

Dienstag, 3. Mai 2016

Wat vooral NIET te doen bij fotoshoots

Wat vooral NIET te doen bij fotoshoots

Als fotograaf probeer je natuurlijk altijd je klanten op hun gemak te stellen en je zo professioneel mogelijk op te stellen. Er zijn een paar dingen die je dan ook vooral NIET moet doen als je wil dat de fotoshoot soepel verloopt..

Meteen beginnen met de fotoshoot


Het is misschien niet het beste idee om meteen zodra je model de auto uit komt of binnen stapt de camera op zijn/haar neus te zetten. Begin met een gezellig gesprekje, stel jezelf voor, en leer elkaar een beetje kennen.

Zo is de sfeer al wat losser en verloopt de communicatie later tijdens de fotoshoot veel makkelijker.

Ze laten denken dat het niet goed gaat


Het kan natuurlijk ook niet altijd perfect gaan, en soms merk je dat het eindresultaat niet gaat worden zoals je in je hoofd had. Maar dan is het nooit een goed idee om dat aan je model te laten merken.

Of het weer nou tegen zit, je even geen inspiratie meer hebt, of je gewoon niet tevreden bent met je keus van het model, je mag het niet laten merken. Daar word het model alleen maar erg onzeker van, en dan ben je waarschijnlijk nog veel verder van huis. Probeer het altijd bij jezelf te houden, en geef nooit kritiek, maar tips.

Je laten afleiden of je telefoon checken


Er is natuurlijk niets mis met even kijken hoe laat het is op je telefoon, maar dingen als mails lezen, whatsappen of zelfs bellen is natuurlijk een no-go tijdens een fotoshoot. Ook kletsen met anderen die je misschien op de shoot locatie tegen komt is voor het model niet prettig.

Nogos

Handen en voeten vergeten

 

Het is zo gebeurd als je op het grote plaatje let. Dan kom je thuis en bekijk je je foto's nog eens goed, en ben je niet tevreden met de vingers en/of voethouding. Of er zit een plukje haar vreemd voor het gezicht op elke foto, of er zit lippenstift op de tanden. Blijf altijd op de details letten!

Dingen doen die het model niet wil


Je kunt hierbij natuurlijk denken aan topless poseren of iets dergelijks, maar ook bij bepaalde poses of andere kleding kunnen modellen zich al niet fijn voelen.

Ditzelfde geldt voor fotoshoots met families of stelletjes. Laat hen geen dingen doen die ze normaal ook nooit zouden doen, of waar ze zich allemaal niet prettig bij voelen. Dat gaat ten koste van de spontaniteit op de foto's.
Nogos

Roddelen


Het spreekt denk ik voor zich voor de meeste fotografen, maar spreek nooit negatief over andere klanten of fotografen met een model. Je brengt het model hierdoor in een hele ongemakkelijke positie en het staat natuurlijk ook niet professioneel.

Niets zeggen


Ik denk dat dit wel de allergrootste no-go is, en ook eentje die het vaakst voorkomt. Sommige fotografen zijn erg verlegen, of weten gewoon niet zo goed wat ze moeten zeggen. Dit is voor het model ontzettend vervelend, en velen worden daar heel ongemakkelijk en onzeker van, soms zo erg dat de hele shoot vast loopt.

Het is belangrijk dat je altijd blijft praten! Of het nu gewoon small talk is, of tips over de poses, zorg dat je blijft communiceren met het model.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen