Translate

Samstag, 10. Juli 2010

T-Mobile zet mobiele antennes in wegens WK-finale

T-Mobile zet mobiele antennes in wegens WK-finale

Door Arnoud Wokke, zaterdag 10 juli 2010 12:12, views: 17.839

T-Mobile zet mobiele antennes in om de verwachte piek in bel- en sms-verkeer aan te kunnen tijdens de finale van het WK voetbal zondagavond tussen Nederland en Spanje. Dergelijke antennes worden gewoonlijk gebruikt voor grote festivals.

Logo WK  voetbal 2010De mobiele antennes moeten de capaciteit vergroten in gebieden, waar de provider de grootste druk op het netwerk verwacht. Ook worden extra mensen ingezet om het netwerk in de gaten te houden, meldt GSM Helpdesk. De mobiele antennes worden veelal gebruikt om de druk op het netwerk te verlichten tijdens grote evenementen als festivals. In die gevallen is gedurende een of enkele dagen extra capaciteit nodig.

De providers zien pieken in bel- en sms-verkeer rondom de wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK voetbal in Zuid-Afrika. Het netwerk van Vodafone ging grotendeels plat na de zege van Oranje in de kwartfinale op Brazili�. Veel mensen konden die hele avond niet bellen of sms'en en ontvingen ook geen oproepen en berichten. Vervolgens besloot Vodafone om rondom wedstrijden van het Nederlands elftal dezelfde procedures te volgen als rond Oudejaarsavond.

De grootste pieken in bel- en sms-verkeer vinden plaats vlak voor en vlak na de wedstrijd. Ook vlak na doelpunten van het Nederlands elftal lijken veel mensen elkaar op de hoogte te stellen. De finale van het WK voetbal begint zondagavond om half negen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen