Translate

Sonntag, 11. Juli 2010

Politie houdt Twitteraar aan wegens opruiing

Politie houdt Twitteraar aan wegens opruiing

Door Joost Schellevis, zondag 11 juli 2010 12:25, views: 22.478

De Haagse politie heeft een 18-jarige man aangehouden, omdat hij op Twitter 'opruiende teksten' zou hebben verspreid. Na de WK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Uruguay zou hij mensen hebben opgeroepen om rellen te schoppen.

De  vogel op de illustratie komt niet voor in het artikel.Er is in Nederland tot dusver nog nooit iemand vervolgd voor het plaatsen van een opruiend Twitter-bericht. Volgens de politie Haaglanden is de 18-jarige man zondag opgepakt en zal hij in ieder geval tot na de WK-finale van zondagavond vast blijven zitten.

De 18-jarige man zou afgelopen dinsdag, na de zege van het Nederlands elftal op Uruguay, op Twitter hebben opgeroepen om op het Jonckbloetplein in Den Haag 'te komen rellen'. Het is onbekend wat de man precies zou hebben getwitterd. Volgens de politie maakten 'meerdere Twitteraars' zich schuldig aan het plaatsen van dergelijke berichten, maar voor zover bekend zijn er nog geen andere arrestaties verricht.

De politie kondigde eerder deze week al aan om mensen te laten vervolgen die na de wedstrijd opruiende berichten zouden hebben getwitterd. Na de wedstrijd is het ook tot rellen gekomen in de wijk Laakkwartier, waar het Jonckbloetplein deel van uitmaakt. Volgens Frank Paauw, de plaatsvervangend korpschef van Den Haag, moet de impact van Twitterberichten niet worden onderschat, zo zei hij tegen Elsevier.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen