Translate

Donnerstag, 22. Oktober 2009

Doorzoek Twitter met Bing, Microsoft sluit deal met Twitter en Facebook

Doorzoek Twitter met Bing, Microsoft sluit deal met Twitter en Facebook

woensdag 21 oktober 2009

Eerder deze maand waren er al berichten rondom een mogelijke deal tussen Microsoft en microblogdienst Twitter. Nu heeft Microsoft bekend gemaakt op de Web 2.0 Summit 2009 in San Francisco dat het bedrijf overeenkomsten heeft gesloten met zowel Twitter als sociaal netwerk Facebook om de data van beide diensten te integreren in zoekmachine Bing. Eerder werden er in de zoekresultaten van Bing updates van Twitter getoond maar dit was slechts beperkt, nu heeft Microsoft de volledige toegang tot de realtime data van Twitter. Hierbij wordt er gelet op spam en korte URL's, deze worden getoond met het echte domein zodat je weet waar je naar toe gaat op het moment dat je op deze link klikt. Een demo is beschikbaar op 'http://bing.com/twitter'

Zodra je de demo opent zie je direct bovenaan een tagcloud met de populairste onderwerpen op dit moment. Zodra je gaat zoeken naar een actueel onderwerp worden de meest recente tweets getoond met daaronder top links, links die het meest geplaatst zijn in tweets in combinatie met de zoekopdracht. Onder de recente tweets een link 'See more Tweets about...' opgenomen om meer berichten te bekijken.

Doorzoek Twitter met Bing, Microsoft sluit deal met Twitter en Facebook

Op deze pagina zie je tweets realtime binnenkomen met bovenaan een knop om de stream te pauzeren. Bij elke tweet staat een retweet knop waarmee je het bericht op je eigen Twitter pagina kunt plaatsen. Bovenaan kun je kiezen op basis waarvan de tweets gerangschikt moeten worden, de keus hier uit "Most recent" (standaard) en "Best match". Bij Best Match worden tweets anders gerangschikt onder andere op basis van het aantal volgers van een Twitter account.

Gebruikers van Twitter die hun berichten afschermen voor de buitenwereld hoeven niet bang te zijn dat hun tweets bij weer opduiken, tevens worden tweets door Microsoft maximaal 7 dagen bewaard.

Doorzoek Twitter met Bing, Microsoft sluit deal met Twitter en Facebook

Details rondom Facebook volgen in een later stadium. De berichten van beide sites zijn interessant omdat deze vaak zeer actueel zijn en zodoende actuele resultaten opleveren. De deal is in ieder geval niet exclusief wat betekent dat ook andere zoekmachines een dergelijke deal af kunnen sluiten.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen