Translate

Dienstag, 22. September 2009

Spreadtweet Stiekem twitteren in een Excel-jasje

Spreadtweet

Stiekem twitteren in een Excel-jasje

21 september 2009 | Pieterjan Van Leemputten
Spreadtweet

Twitteren tijdens de werkuren wordt niet altijd op gejuich onthaald bij de baas. Gelukkig bestaan er programma's zoals Spreadtweet. Deze Twitter-applicatie lijkt zo sterk op Excel dat niemand zal weten wat je echt doet.

Pas als je dichterbij komt kijken, zal een getraind oog pas opmerken dat je in een nagebouwd Excel-blad zit. De tabbladen zijn vervangen door items als Home, Replies, Direct Messages, Reload en Updates, waarmee je alles bedient. Wie voor het eerst inlogt, krijgt zelfs een Windows-log-in voorgeschoteld.

Spreadtweet

Twitteren zelf doe je via het veld waar je formules in bewerkt. De updates van je netwerk volgen gebeurt in het werkblad zelf. Zo lijkt het pas echt alsof je een boel werk aan het verzetten bent.

Spreadtweet

Spreadtweet bestaat in drie verschillende versies: als het Excel-werkblad in Office OS X, een editie voor Excel 2003 en 2007. Om het te gebruiken moet je eerst Adobe Air installeren. Vervolgens kun je hier een van de drie namaakprogramma's opstarten.

Echt twitteren vanuit Excel is overigens ook mogelijk. Gevorderde gebruikers kunnen met deze uitleg de API van Twitter combineren met het programma en zo nog een stapje verder gaan.


Downloads �

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen