Translate

Mittwoch, 23. September 2009

Hyves bestaat 5 jaar

Hyves bestaat 5 jaar

dinsdag 22 september 2009

Hyves bestaat op 22 september precies 5 jaar. Het vriendennetwerk dat een plek in het dagelijks leven van veel mensen heeft veroverd werd opgericht door Raymond Spanjar, Koen Kam en Floris Rost van Tonningen. Afgelopen weekend werd dit gevierd op Mallorca met de 130 medewerkers. Het begon in september 2004 in het Vondelpark toen er werd gezocht naar een naam voor de website, "Veel mensen vonden Hyves wat raar klinken, maar zou Koekel dat probleem ook niet hebben gehad?" aldus Raymond Spanjar. Op 22 september 2004 werd de website gelanceerd met als doel 100.000 leden, "Nauwelijks een half jaar later viel onze mond open toen mensen op een terras nonchalant zeiden 'ik hyve haar wel even', nog later gevolgd door berichten van Van Dale HQ over de opname van Hyves in hun woordenboek" .

Sinds de lancering is de website enorm gegroeid en is tegenwoordig de best bezochte website van Nederland na Google, dit alles zonder echte marketing. Op dit moment heeft Hyves meer dan 9 miljoen leden waarvan het grootste deel Nederlanders, er bestaat tevens een Engelse versie van de website. Ter vergelijking, begin december 2007 had de website nog 5 miljoen leden. Onder deze 9 miljoen leden ook een hoop bekende Nederlanders waaronder onze premier Jan-Peter Balkenende.

Verder bezoekt bijna 60% van de Hyvers het netwerk elke maand, Hyves is in Nederland qua pageviews 300x zo populair als MySpace, 100x Netlog en 60x Facebook en 1 op de 6 pagina's die Nederlanders bekijken is een Hyves pagina. "Het internet nabouwen gaat je niet in de koude kleren zitten. Kerst vierden we de afgelopen jaren op kantoor en onze familie kennen we alleen nog van foto's" zo schrijft Spanjar.

Hyves In juni dit jaar werd het sociale netwerk voorzien van een nieuwe layout waarmee de bekende Hyves poppetjes zijn verdwenen. Het nieuwe design werd doorgevoerd om Hyves een meer volwassen uitstraling te geven. Dit omdat sommigen Hyves er kinderachtig uit vonden zien.

Het sociale netwerk kent vele opties, zo kun je blogberichten en gadgets plaatsen, tips plaatsen, foto's uploaden, aansluiten bij Hyve groepen en uiteraard je eigen pagina flink opfleuren. Er is tevens een desktop applicatie beschikbaar. Privacy opties zijn er ook genoeg, een profiel kan eenvoudig afgeschermd worden van de buitenwereld. En sinds vorig jaar is er ook een iPhone-applicatie bekend onder de naam 'YPhone'.

Om het vijfjarig bestaan te vieren worden Hyvers opgeroepen om hun Hyves verhalen op te sturen en te delen met andere gebruikers. "5 dromen van Hyvers uit 2004 zetten we voor 3 miljoen Hyvers 1 dag op de homepage, voor miljoenen views en exclusieve shine om 'm te verwezenlijken. En als bonus 2 dromen van Hyvers na 2004. Het is tenslotte voor iedereen feest." hyvesvijfjaar.hyves.nl

Overigens zijn foto's van het kantoor van Hyves te bekijken op officesnapshots.com.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen