Translate

Mittwoch, 30. September 2009

Mobiele telefoon met internet pret

Mobiele telefoon met internet pret

Datum: 30 september 2009

Het gebruik van mobiele telefoons met internet stijgt fors. Wat velen zich niet realiseren, is dat de mobiele telefoons eigenlijk kleine computers zijn. Dit brengt niet alleen pret met zich mee. Het maakt ook mobiele telefoons, net als je computer thuis, gevoelig voor digitale aanvallen.

Het afgelopen jaar is het aantal telefoons met mobiel internet met 15% gestegen. Mobiele telefoons worden steeds krachtiger en bieden steeds meer mogelijkheden. De Apple iPhone en Google Android zijn hier voorbeelden van. Ook worden applicaties die via internet worden aangeboden, beschikbaar gemaakt voor gebruik via een mobiel platform. De functionaliteit wordt steeds complexer. En, de mobiels zijn continu verbonden met internet. Dit maakt dat ze doelwit worden voor (internet) criminelen.

Aanvallen vinden nu nog sporadisch plaats via SMS, MMS en Bluetooth. Gezien de groei in het mobiele telefoongebruik is de verwachting dat virussen een serieuze bedreiging voor mobiele telefoons gaan vormen. Wanneer criminelen de controle over een telefoon krijgen, kunnen ze bijvoorbeeld de microfoon aanzetten, een telefoongesprek starten bij voorkeur met een duur buitenlands nummer en natuurlijk jouw telefoon gebruiken om het virus verder te verspreiden.

Wat kun je doen?
Als gebruiker van een mobiele telefoon kun je je verweren tegen criminelen door er voor te zorgen dat de software van hun telefoon up-to-date blijft. Je dient hiervoor zelf het initiatief te nemen, omdat veel mobiele telefoons geen waarschuwing geven zodra je software verouderd is. Ook een flinke portie gezond verstand helpt de deur dicht te houden voor internetcriminelen: open geen SMS of MMS als je die ontvangt van onbekenden. Overweeg de aanschaf van antivirussoftware. Zet Bluetooth uit op je telefoon als je het niet gebruikt. Accepteer alleen Bluetooth-verbindingen die je vertrouwt. Beveilig je telefoon met een pincode, zodat anderen er geen gebruik van kunnen maken.

Zo houd je het gebruik van je mobiele telefoon leuk.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen