Translate

Donnerstag, 9. Oktober 2014

Webcam afschermen met Nope

Webcam afschermen met Nope

Je camera op je laptop of tablet afschermen, steeds meer mensen doen dit tegenwoordig vanwege het idee dat mogelijk kwaadwillenden of veiligheidsdiensten mee kunnen kijken zonder dat je het zelf doorhebt. Niet geheel onterecht want eerder dit jaar nog was er het bericht dat er steeds vaker door kwaadwillenden misbruik gemaakt wordt van camera's en microfoons. Wil je zeker weten dat er niemand mee kan kijken dan scherm je de webcam af.
Nu zijn er natuurlijk meerdere manieren om het zicht te ontnemen. Het afschermen van je webcam kan bijvoorbeeld door een sticker te gaan plakken maar als je dan de camera wel een keertje wilt gebruiken dan is een geplakte sticker erg onhandig, ook staat een sticker niet erg professioneel en kunnen er lijmresten achterblijven. Ananda Svarupa Das is degene die hier nu een elegante oplossing voor bedacht heeft in de vorm van Nope.
Nope bestaat uit twee magneetjes. Het eerste magneetje plak je op je laptop of tablet en het tweede magneetje hang je dan aan het eerste magneetje voor de camera, zodoende kun je het magneetje eenvoudig draaien zodra je de camera wilt gebruiken. Er is een variant van 11 millimeter en een kleinere variant van 9.5 millimeter. De twee magneetjes zijn dusdanig dun dat na het bevestigen een laptop gewoon dichtgeklapt kan worden.
Nope is momenteel een Kickstarterproject en gezien het aantal donaties is de interesse groot. De maker had in gedachte om op deze manier 500 dollar op te halen maar inmiddels staat de teller al op meer dan 38.000 dollar. Duur zijn de magneetjes in ieder geval niet want voor vijf dollar ontvang je al twee setjes, hier komt dan nog wel 2 dollar bovenop voor het verzenden buiten de Verenigde Staten. Voor 10 dollar krijg je zes Nopes, voor 15 dollar krijg je 10 Nopes en voor 25 dollar krijg je 10 Nopes en 10 Nope Mini's. Het project loopt nog ruim een maand, indien je Nope gaat bestellen dan zul je deze in december ontvangen.
nope_3
nope_2
nope_1

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen