Iedereen denkt aan een vrije trap mee...© ProShots
Frank de Boer had na afloop van de wedstrijd geen goed woord over voor de Zweedse arbiter Jonas Eriksson. De arbiter beloonde een duik van Mario Balotelli met een onterechte strafschop. "Dat was een optelsom."
Deed Mike van der Hoorn nu iets verkeerd of niet? De een vindt van wel, omdat hij de eerste overtreding maakte tegen Mario Balotelli, de ander niet. De Boer zit in de laatste groep. “Ik heb het teruggezien. Er is in dat soort situaties altijd contact. Het gaat erom dat je als verdediger op het juiste moment loslaat."
Hij vervolgt: "Van der Hoorn deed dat. Het leek meer judo dan voetbal. Als de bal wordt gespeeld en Mike wordt met twee handen om zijn borst naar achteren getrokken, met de scheids op vijf meter, die je zag twijfelen….dan is het een optelsom. Er waren al eerder situaties met Denswil en Van der Hoorn.”
De Boer vond dat de vijfde official zich meer had moeten laten gelden. “Die had Ajax een vrije trap moeten toekennen, maar dat durfde hij alleen niet. Je zag aan al onze spelers dat we op dat moment genaaid werden. Als je dit soort situaties gaat bestraffen met een penalty moet je er elke wedstrijd twintig geven. Zo hoor je gewoon te verdedigen. Ik vind het echt belachelijk dat hij een penalty gaf,” aldus een geïrriteerde De Boer.
Over Balotelli was hij kort. “Hij kan uit het niets scoren en theater maken. Dat heeft ons twee punten gekost."