Translate

Sonntag, 9. Mai 2010

De astronomie van Mother's Day

De astronomie van Mother's Day


(vertaald door google uit het engels, vandaar!)

Mam wil een wake up call.

The Astronomy of Mother's Day (Moon-Venus 200 pixels)
Venus en de maan over Daytona, Florida, in april 2010. Dit is wat de Maan-Jupiter conjunctie eruit zal zien op Mother's Day. Photo credit: Ben Cooper.

In de vroege ochtend op zondag, 9 - Mother's Day - de Halve Maan en Jupiter zijn mei samenkomen voor een mooie combinatie. Slechts 5 graden van de boog zal scheiden van de twee heldere hemelse pracht hangen ze samen in de sunrise-gekleurde hemel. Mam is er niet eens naar buiten te gaan. Een blik op het oosten gelegen elke frame venster zal de show heel mooi: finder grafiek.

Het kan de moeite waard zijn hoeveel meer u kunt zien met behulp van een kleine telescoop. Er zijn vier grote manen van Jupiter cirkelen-Io, Europa, Ganymedes en Callisto, ook bekend als de "Galilese satellieten." Galileo ontdekte ze 400 jaar geleden met behulp van iets meer dan een piraat kijker. De schimmige bergen en kraters van de maansikkel zijn ook prachtige doelen. Bijna elke optiek vindt u rond het huis wordt het doel te dienen.

Alleen mama kan u vertellen of dit gaat veel te om 5:30 in de ochtend.

In zeldzame gevallen, mam zal niet willen worden wakker bij het krieken van doom - eh, dageraad. Ze zou zelfs weigeren om uit bed te komen. Als dit gebeurt, moet u een back-up plan.

Goed nieuws: Er is ook een mooi scherm bij zonsondergang. Net als de zon daalt en de lucht is vervagen tot een diep kobalt blauw, twee heldere lichten zullen pop uit de schemer: Venus en Sirius. Je kunt ze niet missen (vooral Venus) schijnt halverwege de westelijke hemel: finder grafiek . Ze zijn niet zo dicht bij elkaar als Jupiter en de maan, maar wat ze missen in de nabijheid, ze make-up voor de in helderheid. Venus is de helderste van alle planeten en Sirius is de helderste van alle sterren. Stel in de schemering als juwelen op fluweel, Venus en Sirius zijn een onvergetelijk zicht.

Vergeet niet dat kleine telescoop? Point het op Venus. De tweede planeet vanaf de zon schijnt met een parelmoer, onwrikbare gloed die alleen kan worden beschreven als buitenaards. Swing naar Sirius. De verre ster fonkelt als een diamant met een plotselinge regenboogkleurige schittering. (Quick astronomie les: sterren fonkelen, maar planeten niet. U bent van harte welkom, mam.)

Hemelse parels en diamanten zijn een leuke manier in te pakken met de dag, vooral als u belt ingeschat dat wakker.

Happy Mother's Day!

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen