Translate

Montag, 28. Juni 2010

NOS blijft WK-streams blokkeren voor buitenlandse bezoekers

NOS blijft WK-streams blokkeren voor buitenlandse bezoekers


De NOS blijft buitenlandse bezoekers die WK-video's willen bekijken tegenhouden. Ook WK-streams op eurovisionsports.tv zijn gestaakt. De omroep zegt niet anders te kunnen vanwege 'harde contractuele verplichtingen' aan de FIFA.

Roeland Stekelenburg, hoofd van de afdeling Nieuwe Media van de NOS, gaat in een blogposting in op de vele klachten die de omroep zou hebben ontvangen over het blokkeren van buitenlandse bezoekers die een WK-stream willen openen. Volgens Stekelenburg is de NOS gedwongen tot het instellen van ip-filters omdat de verkregen uitzendrechten voor zowel tv als internet alleen binnen de landsgrenzen geldig zouden zijn.

De NOS had via het Eurovisie-platform nog een tijdelijke uitgang gevonden om landgenoten in het buitenland te bedienen met videostreams van Nederland 1. Stekelenburg zegt dat de omroep ook deze route heeft moeten afsluiten nadat het dit keer kritiek kreeg van buitenlandse zenders. Zij zouden de streams zien als oneerlijke concurrentie.

Stekelenburg stelt dat de strenge regels voor het streamen van internetcontent door sportbonden als de FIFA mogelijk in de toekomst door de EU wordt aangepakt. Enkele Europarlementari�rs zouden er bij Eurocommissaris Neelie Kroes, verantwoordelijk voor de Digitale Agenda, op hebben aangedrongen om te bekijken of er geen sprake is van oneerlijke concurrentie.

WK  voetbal - doelpunt Kuyt


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen